lol
collapse
lumia510
alto-800
Bitfenix Outlaw
samsung-ram
corsair-ssd
FRONIX STAR


Topic: Microtek UPS not working at 290 volts  (Read 1248 times)

Offline Alok

  • Beginner
  • *
  • Liked: 0
  • Posts: 4
  • Location: Patna
  • Member Since: Mar 2012
Dear Friends
                  My 7 year old Excellent trouble free HCL  PC UPS stopped working  :(, I had to buy a new UPS for my PC, I searched on Net and found that Microtek is suitable for me as it is mentioned in their product catalogue that it will work at 145-300 Volts, no other company like Luminous etc mentioned about working voltage and decided to purchase a Microtek Heritage Gold 625 VA ( HGE625AG) model, as we get high voltage upto 300 Volts in my area and I was sure that it will work at 300 Volts as promised by Microtek company, but I am sorry to say that it is not working even at 290 volts  :(, I have e mailed to Microtek about this problem, but not received any reply yet, so I request all friends to think twice before purchasing a Microtek UPS.

Thanks
Alok

Offline Loop3r

  • Member [TFI]
  • *
  • Liked: 0
  • Posts: 1,304
  • Location: inini
  • Member Since: Dec 2008
Did you measure the voltage ? maybe its more than 300 volts

And how the hell do you run stuff at your place ? most devices work within 220-250 V AC

Offline Alok

  • Beginner
  • *
  • Liked: 0
  • Posts: 4
  • Location: Patna
  • Member Since: Mar 2012
Did you measure the voltage ? maybe its more than 300 volts

And how the hell do you run stuff at your place ? most devices work within 220-250 V AC
Hi SB
         Voltage in my area is not always 300 Volts, it touches 300 in  morning and at 11 PM and I have checked voltage in my voltage stabiliser, when my UPS stopped working and it was about 290 volts, now I am going to buy a stabiliser for my PC, which will cost me atleast Rs 1800.

Thanks
Alok

Offline rajan1311

  • Premium Member
  • *
  • Liked: 611
  • Posts: 7,960
  • Location: Bangalore
  • Member Since: Dec 2008
  • got some awesome new free stuff :)
well i see no other fix...it might be that the UPS could function at 300v for a very short span (maybe just a voltage spike)

Its really bad that your area experiences the issue...are other electronics working safe?
Intel Core i5 2500k | ASRock Z77E-ITX | Samsung 30nm Green RAM @ 2133MHz | HD 4850 | Corsair 550VX | SVG Tech HOC 40 | Bitfenix Prodigy

catch me at : www.techverdict.com

Offline Alok

  • Beginner
  • *
  • Liked: 0
  • Posts: 4
  • Location: Patna
  • Member Since: Mar 2012
Hi
    I have attached a manual stabiliser set at 100 volts to my Sony LCD :), another stabiliser to my Fridge and waiting for summer season, when people start using AC and Fans, voltage will drop automatically.

Thanks
Alok

Offline rajan1311

  • Premium Member
  • *
  • Liked: 611
  • Posts: 7,960
  • Location: Bangalore
  • Member Since: Dec 2008
  • got some awesome new free stuff :)
why 100 volts? at lower voltage you get lower efficiency.. :)
Intel Core i5 2500k | ASRock Z77E-ITX | Samsung 30nm Green RAM @ 2133MHz | HD 4850 | Corsair 550VX | SVG Tech HOC 40 | Bitfenix Prodigy

catch me at : www.techverdict.com

Offline Alok

  • Beginner
  • *
  • Liked: 0
  • Posts: 4
  • Location: Patna
  • Member Since: Mar 2012
why 100 volts? at lower voltage you get lower efficiency.. :)

Hi
     I have no idea that frequency is lower at lower voltage, I thought that it is 50 cycles/sec even at 100 volts.

Thanks
alok

Offline rajan1311

  • Premium Member
  • *
  • Liked: 611
  • Posts: 7,960
  • Location: Bangalore
  • Member Since: Dec 2008
  • got some awesome new free stuff :)
Intel Core i5 2500k | ASRock Z77E-ITX | Samsung 30nm Green RAM @ 2133MHz | HD 4850 | Corsair 550VX | SVG Tech HOC 40 | Bitfenix Prodigy

catch me at : www.techverdict.com

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
2 Replies
1006 Views
Last post July 22, 2010, 03:56:45 AM
by rajan1311
10 Replies
2174 Views
Last post October 31, 2010, 09:44:18 AM
by rajan1311
11 Replies
1766 Views
Last post February 13, 2011, 08:38:19 AM
by Vishwa Black
11 Replies
1062 Views
Last post August 22, 2012, 09:52:35 AM
by Tenida
0 Replies
358 Views
Last post September 04, 2012, 09:01:37 AM
by Wiz

.

* What's Happening ?

diff bet wd desktop edition and raid enterprise edition by Lincon_WD
[Yesterday at 06:28:48 AM]


external hdd problem by Lincon_WD
[Yesterday at 03:09:26 AM]


backup made with wd smartware from win xp restorable on win 7 by shrutithakur
[December 18, 2014, 07:18:01 AM]


Encode Blu-ray movies playback on Mac Mini HTPC with PLEX by JeanLiu
[December 18, 2014, 05:45:57 AM]


Backup Disney Blu-ray Disc to Samsung Series Tablet and Phones by JeanLiu
[December 18, 2014, 05:45:16 AM]


Enjoy Music DVDs on iPad Mini 3 for your Entertainment by JeanLiu
[December 18, 2014, 05:44:21 AM]


Remove DRM from iTunes movies on Windows 7/Vista/XP/8/8.1 by JeanLiu
[December 18, 2014, 05:42:51 AM]


Christmas Freebie-MacX Video Converter Pro Giveaway (100% Off) by Kerins
[December 17, 2014, 09:40:51 AM]


Fronix Star Tablet aka ployer momo9III Review by Monumentov
[December 17, 2014, 08:56:53 AM]


Pavtube Video Converter 4.6.1 Review and Download by ujinwang3
[December 17, 2014, 08:25:04 AM]


FCP X 10.1.3 not recognizing Canon MXF footage? by ujinwang3
[December 17, 2014, 08:16:05 AM]


What happend to Hard Disk prices? by LykanthricAura
[December 14, 2014, 05:39:00 AM]


WinFF Alternative for Mac: Convert Any Video/Audio Files on Mac by ujinwang3
[December 13, 2014, 01:49:05 PM]


View JVC GY-HM650U MXF/MOV/AVCHD/MP4 files on PC/Mac by ujinwang3
[December 13, 2014, 01:39:23 PM]


Import AVCHD clips from a Memory Card to FCP X by ujinwang3
[December 11, 2014, 03:19:00 AM]


How do I import MXF files to Final Cut Pro X? by ujinwang3
[December 11, 2014, 03:17:56 AM]

  • Which is the best DTH provider
  • View Topic
.